Banorna

Två utmanande Smålandsbanor

En 18-hålsbana som löper i två slingor på båda sidor om E4. En korthålsbana om 9 hål, belägen vid motell Laganland. På denna bana är ”pay & play”- spel tillåtet för alla. Här ligger också den stora driving rangen.

En ny banlayout hade premiär 2017, det är första gången som banan spelas som par 72. Den nya designen, med två niohålsslingor är ritad av den danske arkitekten Caspar Grauballe. Start och mål för båda slingorna är vid klubbhuset

Banans ursprungliga arkitekt (9 hål) var Anders Amilon. Efter honom har Åke Persson och Björn Magnusson varit med och utvecklat banan. Några av originalhålen är kvar, om än i förändrad form.

Banan är lätt kuperad, utlagd i öppen blandskog med tall och björk, med vatten som är i spel på flera av hålen. Bergaåsen sträcker sig över banans östra sida. Härifrån, på rullstensåsens topp, kan du njuta av den vackra utsikten mot klubbhusområdet, innan du skall slå ut på det sista hålet.

Banguide

Pay & Play

Banan är öppen för alla, även för "ickegolfare"

Spelregler:
* Max 4 personer spelar tillsammans, är ni fler, dela upp er.
* Tänk på att inte spela förrän framförvarande spelare har lämnat green.
* Om bollen går mot andra spelare, ropa FORE!
* Lämna företräde för banarbetare.
* Spela hålen i rätt ordning, laga uppslagen torv, laga nedslagsmärken på green, kratta efter er i bunkrarna och visa hänsyn!
* Max 8 slag per hål.

Hur går det till?

1.”Tagg”: Ta en greenfee-tagg, skriv datum på och ta med dig den ut på banan.
2. Betala med kontanter eller Swish. Kontanter lägger du i ett Greenfeekuvert, skriver taggens nummer/”klubbhyra” och datum på och kastar in i dörrinkastet.
Alternativt swisha till Swish-nummer 123 249 5091. Märk betalningen (meddelandetext) med tagg-numret/”klubbhyra”.
3. Var beredd att visa greenfeetaggen/din swishbetalning vid kontroll.
4. Ta ett Scorekort och läs instruktionerna på baksidan!
5. Hyr gärna klubbor. Kostnad 10 kr/klubba, betala enligt punkt 2 ovan. Återlämna klubborna när du spelat klart.
Spelbollar och peggar kan köpas i klubbhuset, Vittarydsvägen 1. Det är ABSOLUT förbjudet att spela med rangebollar från bollautomaten.

Frågor? Kontakta kansliet på tel. 0372-30450.

Välkommen!

Dagsgreenfee

Vuxen150 kr
Barn (t.o.m. 18 år)80 kr